2011. április 8., péntek

PTE - Tavaszi Egyetemi Fesztivál

Május 3-tól 6-ig, Pécsett az EXPO Centerben. Diákoknak 3500 Ft-os hetijeggyel, délutántól hajnalig a belvárosból a nagyobb kollégiumok érintésével ingyenes buszjáratokkal, 280 Ft-os sörrel, gasztro udvarral, civil szervezetekkel és csapatvetélkedőkkel... Elektronikus vonal, élőzenei koncertek, közösségi vetélkedők, kulturális kavalkád – bemutatkozik a Tavaszi Egyetemi Fesztivál!


A korábbi ígéreteknek megfelelően idén sem maradunk tavaszi hallgatói fesztivál nélkül. A PEN váltóévében három napig ereszthetjük ki a gőzt élőzenei koncerteken, elektronikus bulikon és vetélkedőkön a Tavaszi Egyetemi Fesztivál keretében április-május fordulóján. A fesztiválra a fő fellépőkön túl a szervezők erős civil és kulturális vonalat, valamint városi egyetemista zenekarok bemutatkozását ígérik.

Nagy várakozás övezte az utóbbi időben a PEN helyett ígért tavaszi egyetemi hallgatói fesztivált. A beharangozott pótló rendezvény szervezése az új elnökség beiktatása óta folyamatban van, konkrét információkkal azonban a szervezők a koncepció megszilárdulásáig nem akartak előállni. Bár az elnöki interjúk során többször meg lett erősítve, hogy megszületik a Tavaszi Egyetemi Fesztivál, a szervezési időszak információmentes periódusa alatt nem maradtunk öntevékeny szerveződés nélkül a facebookon sem, mely, mint kiderült, pontosan azokat a célokat tűzte ki maga elé, melyeket januárban bejelentett az EHÖK (hallgatóbarát családiasabb fesztivál és közös buli, egyetemista zenekarok bemutatkozása, civil szerveződések támogatása stb.). A történet annyiban szerencsés, hogy reprezentatív mintán láthattuk, hogy tényleg az EHÖK rendezvényére van szüksége a hallgatóknak.

Szóval bár kisebb költségvetésből, de ugyanolyan reményekkel várhatjuk az április végi-május eleji háromnapos kicsapongást (a szorosabb költségvetés oka, ha az EHÖK biztosítani akarja a jelenlegi gazdasági helyzetben, hogy a kollégiumi díjak ne emelkedjenek drasztikusan, illetve hogy legyen keret a kulturális, sport és tehetséggondozási támogatásokra).

A szervezők idén is több színpadon élőzenei koncertekkel tervezik a fesztivál hangulatának megidézését, illetve a korábbi felhozataltól eltérően nagyobb hangsúlyt kap az elektronikus zenei vonal is. Külön tematikus egységet alkotnak a felhozatalban a kulturális programok, melyben a civilszervezetek részvételén át a gasztro-kulturális eseményekig terjed a paletta...

Élőzenei színpad:
Turbo, Fish, Brains, Mystery Gang, Intim Torna Illegál, Compact Disco, Carbonfools, PiCsa, Kovbojok SKA-Pécs, Superhero, Kávészünet, stb.


Elektro színpad:
Palotai, c0p, Wondawulf, Slap in the Bass, We Plants are Happy Plants, Space Inhalerz, Firedog, R-Nold + Wolfie, Stephan Olbricht, Neil Landen, Purple Cracked Puppets, stb.

Disco:
Ámokfutók, UFO, Span, Portugal, stb.

Pajta színpad:
Improvokál, Newszín–kör, Zselenszky Tamás, Petruska András, TükeZoo, Járai Márk, Jam Session, Roy és Ádám, stb.

+ meglepetés külföldi fellépő és még sokan mások

Sörsátor:
Kocsmatrubadúr, rockdisco

2011. május 3., 16:00 - május 7., 4:00
EXPO Center
Megyeri út 72.

Pécs, Hungary

Kelj ki magadból!
További információk hamarosan!

Nincsenek megjegyzések: