2011. január 23., vasárnap

Ti Küldtétek 2010 - Enter the Ninja

És akkor harmadik Ti Küldtétek interjünk következik, méghozzá az ETN tagjaival, akik a szavazáson a második helyet tudhatták maguknak! Lássuk, ők hogyan vélekednek a popszakmáról, amiről néhol együtt néhol pedig külön-külön válaszolnak. És természetesen egy mix is jár az interjú mellé!
                                
1. Mikor kezdett el érdekelni titeket a zene?
MB: Úgy igazán, 14-15 éves koromban kezdett el érdekelni, akkoriban mutattak a "nagyok" pár techno live mixet amik nagyon megfogtak (Gondolok itt pl.: Chris liebing és Rush mixeire.) ,de már ha jól emlékszem gyerekkoromba is mondogatták hogy "ennek a gyereknek igen jó a hallása":)

Dasix: Igazából általános iskolás koromban kezdtem el tátott szájjal nézni a bulikat csináló nagyfiúkat, majd megszületett bennem a döntés hogy innentől ezt tűzöm ki hobbinak. Mivel szinte kötelességemnek éreztem a zenegyűjtést így magával értetődött, hogy innentől minden bulit én csináltam haveri körökben, értem itt szilveszterek stb. Kezdetben számítógéppel,majd később a bérelt CDJ-100-asokról.

2. Változott-e a stílusotok a kezdetek óta?
MB: Mindenképpen változott. A "kezdetekben" a technot, a minimal technot és tech house zenéket részesítettem előnyben.

Dasix: Persze, régen a techno határozta meg a zenei világomat, de maximum 140 bpm-ig :) ,majd a minimal dolgok felé nyíltam, aztán egyre betegebb hangzásvilágok felé vonzott a szívem.

3. Most éppen milyen stílusban játszotok?
ETN: Nem tudjuk behatárolni, igazából mindent játszunk, csak tetszen. Rocktól Dubstepig minden jöhet.

4. Volt-e már bulid, fellépésed, jelent-e már meg zenéd?
ETN: Igen, régebben voltak fellépéseink amíg külön-külön toltuk, de még az Enter the ninja színeiben nem volt rá lehetőség, de vannak már érdeklődések, úgyhogy hamarosan biztosak vagyunk benne hogy lesznek. Saját zenénk még nem jelent meg, a zeneírás területén még bőven van mit tanulnunk.

5. Mire vagytok a legbüszkébbek?
ETN: Igazából még másra nem tudunk büszkék lenni, csak arra hogy ennyien támogatnak minket és hogy egy - két rádió játsza a mixeinket, de tele vagyunk tervekkel úgyhogy reméljük hamarosan sok olyan dologról számolhatunk majd be nektek amire büszkék lehetünk.

6. Mik a tervek a jövőre nézve?
ETN: Rengeteg tervünk van (mixkészítés, editek) mint ahogy fent is említettük, de legfőbb terveink között szerepel most egy Enter the Ninja party megszervezése a közeljövőben, sőt merünk nagyobbat álmodni, mert ezen stíluson belül nagyon ingerszegény a környezetünk.

7. Miért pont ezt a hobbit/munkát választottátok?
MB: Munkának semmiképp sem nevezném és hogy hobbinak miért ezt választottam? Azért mert ezt választottam hobbinak. :D

Dasix: Talán azért mert mióta a kiscsikó énemben megszületett az elhatározás h zenével szeretném szórakoztatni az embereket, mindig pozitív visszajelzéseket kaptam. A zene iránti szeretetem azóta sem változott és nagy elégedettséggel tölt el mai napig hogyha játszom akkor az a tomboló 'embertömeg' leírhatatlan érzéssel tölt el.

8. Mit szeretnétek elérni ezzel(dj/producer)?
ETN: Célunk mint azt már említettük a környezetünkben bulik szervezése, mert igény a jó zenékre úgy hisszük hogy van, valamint az emberek zenei látókörének bővítése lenne még célunk. Fellázadni a modern tánczene ellen.

9. Kiket mondanátok kedvenc előadónak? / Kit mondanátok példaképnek?
MB: Deadmau5, Steve Aoki, Dem Slackers, Miles Dyson, Magyarok közül: Nobody Moves meg van még egy raklappal de természetesen most egy sem jut eszembe.

Dasix: Alex Metric az abszolút példakép nekem de néhányan a kedvencek közül: Daft Punk, Justice, White Lies, AC/DC, (régi) Valentino Kanzyani, SebastiAn, Nero hazaiak közül pedig a Tits & Clits munkássága vonzza mostanság a figyelmem.

10. Kedvenc bulik, fesztiválok, ahol buliztatok, és miért?
ETN: Andro/Nobody Moves bulikon mindig jókat pogózunk, itt történt a Nom de Strip - Klap-jére a "Dsx szétkönyölte MB-t eset" is. :) De szeretjük a Szigetet,Deadcode rendezvényeket,Kollektivat. (és természetesen az Agárd fesztivált is :D)

11. Hogyan találtatok a havimixre?
ETN: Hóó srácok nagyon rég volt, de hálásak vagyunk amiért megtaláltuk. Majd megiszunk valamit. :D

12. Legviccesebb sztori ami eddig ért titeket ezzel kapcsolatban?
ETN: "A hurkatöltő esete" :) Szeretünk Robbie nehogy félreértsd. ;)

13.Mit üzennél a nagyvilágnak?
ETN: ENTER THE NINJA!

14.Szerintetek a laptop vagy a cd-s zenélésé lesz -e a jövő és mért?
MB: Szerintem mindenképp laptop vagy más majd a jövőben kitalált eszközök, de valamilyen szinten szerintem mindig jelen lesz valamilyen arányban mind  a hardveres mind a szoftveres része is a dolognak.

Dasix: Szerintem marad a CD még jó sokáig, (mert nélküle elveszti a varázsát a DJ mint intézmény) de kellékekkel kiegészítve, fx-ek stb. De szerintem jó irány az amit pl. a Bloody Beetroots-tól is látunk, hogy rendes dobszerkóval és különböző technikákkal alkotnak egy színpadi showt.

És akkor jöjjön a mix:

Enter the Ninja - Minimix for Havimix

Tracklist:

01-Slash-Usa Trip
02-Digitalism-Blitz
03-Robyn-Indestructable (A-Trak Remix)
04-Deadmau5-Sofi Needs a Ladder
05-Deadmau5-One Trick Pony
06-Skrillex-Rock N' Roll
07-Wolfgang Gartner-Space Junk
08-Dirtyloud-School of Funk
09-Skrillex-Kill Everybody
10-Goose-Can't Stop Me Now (Bloody Beetroots Remix)
11-Danger-4H30
12-Feed Me-Cloudburn

  

Elérhetőségek: 

Nincsenek megjegyzések: