2010. május 18., kedd

Space Inhalerz interjú


Nagy büszkeséggel mutatom be a Space Inhalerz-t, Pécs 1ik legfeltörőbb dj alakulatát! A velük készített interjú elolvasása után hallgassátok meg a külön nekünk készített mixeket! ENJOY!

1. Mikor kezdett el érdekelni a zene?

Boci: Meggyőződésem, hogy ez a folyamat az anyaméhben kezdődött, amikor anyu ABBA és Boney M lemezeket bömböltetett otthon. De az igazat megvallva, mindig borzalmasan fogékony voltam a zenére. Ennek köszönhetően több tízezer dalszöveg van a fejemben. Tehát… nem tudom, régóta érdekel a zene.

deadhead: Az egyik első zenei emlékem, amikor felbúgott a pár száz megás winchesterem és a DOS-ra hegesztett zenelejátszó segítségével, két kis pc speakeren elkezdett iszonyatosan torzítva szólni a Scooter Friends című csodálatos száma, nagyjából tizenhárom éve. Nagyjából ekkorra tehető a zenei függőségem kialakulása is.

chromeshelter: Nálunk otthon állandóan pörgött a zene, de az útkeresésem 1997-ben indult el Dopeman - Fordult a kocka című csodálatos lemezével, mely elindított a hiphop -> dnb -> dubstep csúszdán :)

SerJoe: A zene egészen kiskoromtol mellettem van. Végig jártam a zongorázás rögös útját majd a középiskolában jött a basszusgitár és a metál. Elektronikus irányba talán olyan 4 éve indultam el. De kiskorom kedvenc száma nekem is a Scooterhez kötődik. :)

2. Mindig ilyen stílusú zenéket játszottatok, vagy régebben voltak másféle próbálkozásaitok is?

Boci: A pályafutásomat szakestes vegyesfelvágottakkal kezdtem körülbelül öt éve. Majd volt egy-két mellékvágány, mielőtt sikerült megvalósítani az amerikai álmot.

deadhead: Hat éve electro-industrial partikat szerveztem és játszottam is rajtuk… azóta jóval konszolidáltabb és könnyebben befogadható stílusokra szoktam rá szerencsére. Amúgy inkább csak írtam a zenéről akár blogokra (pl a Kultblog vagy a sajátom, a Braincrack) vagy internetes és nyomtatott újságokba (pl Pécsibölcsész, PécsiStop, Bama).

chromeshelter:Az Űrszivattyúk előtt nem játszottam sehol, de a dubstepet és a környező műfajokat követem már jó ideje.

SerJoe: Egészen pontosan tavaly március 7edikén a néhai Dante caféban zenéltem először. Akkor még inkább houset és lágyabb electrot játszottam. Aztán pár pesti és pécsi fellépés és el is értünk napjainkig. Azonban ahogy haladunk a korral nyilván a stílusom is még ha kismértékben is de változni fog. El nem tudtam volna képzelni egy évvel ezelőtt, hogy Fidget-et fogok manapság játszani.

3. Mit jelent a csapat neve, a Space Inhalerz? És honnan jött?

A Suck My Duck és a Masturbating on Mars nevek elvetése után a Zöldben merengtünk, mikor egy fura asszociáció révén a gyerekkorunkban a homloklebenyünkbe égett számítógépes játékra, a Space Invadersre és pár gázmaszkra terelődött a szó, melyek potyogni kezdtek az égből a búzamezőre… és így lett a szpészinhélerz.

4. Hogy érzitek, Pécsett mennyire vevők az ilyen zenékre, amiket nem hallani minden bokorban?

Boci: Szerencsés helyzetben vagyunk, mivel pont jókor vagyunk pont jó időben. Ha két évvel korábban próbálkoztunk volna hasonlóval, valószínűleg nem lett volna ekkora kereslet ránk.

deadhead: Nagyon kellemes csalódás volt az elmúlt pár bulink. Igyekszünk a semelyik bokorban sem hallott zenéket és az ismerteket úgy vegyíteni, hogy a közönség egyszerre örülhessen annak, hogy új számokat ismerhet, miközben biztos lehet benne, hogy a kedvenceiből is megkapja a napi adagját.

chromeshelter: Úgy néz ki alakul valami. Örülnék - és úgy néz ki van rá esély - ha sikerülne kialakítanunk egy stabilabb közösséget, aki hosszabb távon is eljárna a bulijainkra.

SerJoe:Egyetértek az előttem szólókkal. Igenis van igény Pécsett is ezekre a zenékre és épp azon vagyunk hogy ezt bebizonyítsuk.

5. Mikor kezdtétek el szervezni az első gigantikus bulit, milyen parák voltak előtte, már ha voltak?

Mikor szilveszter hajnalán, Ellen Allien fellépéséről Boci és deadhead hazafele bandukolt, azon sopánkodott, hogy miért nincsenek ilyen bulik Pécsett, majd eldöntötték, hogy ők bizony csinálnak. Ezek után kellett pár hónap, hogy chromesheltert és SerJoet betoborozzák, elkészíttessék a bájosan minimalista honlapot, kitaláljuk az arculatot, lefoglaljuk a Kinót és csapjunk magunknak némi felhajtást. Parák? Csak a szokásosak. Ez-az-amaz nem készül el időben, számítógépek halnak meg és új ötletek születnek félúton, amik felborítják az addigi terveket. De hát ez egy ilyen bicikli…


6. Nyárra milyen terveitek vannak? Pécsett vagy esetleg vidéken csináltok-e bulit?

Pécsett a nyáron nem fogunk bulit csinálni, viszont pár lájtosabb zenés estekre számíthattok a CoolTour Caféban. Persze a köztes időben sem leszünk tétlenek, de ez még titok. Azt viszont egy kacsintós szmájli kíséretében megemlítjük, hogy aki a pécsi bölcsész karra nyer felvételt, az ne hagyja ki a gólyatábort.

7. A jövő évadban terveztek nagyobb szabású eseményeket, esetleg nevesebb Dj-k meghívását?

Igen, mindenféleképpen. A From Berlin To Bristol lezárása után szeretnénk, hogy az új sorozatunk már egy szinttel nagyobb kaliberű legyen. Konkrétumot még nem mondunk, de biztosak lehettek benne, hogy szeptemberben értesülni fogtok róla.

8. Kik támogatnak titeket? Kiknek szeretnétek mindenképp köszönetet mondani?

Huh, rengetegen segítettek nekünk. Kezdve a honlappal, ami Tams keze munkája, folytatva a grafikáinkkal, amiket Scham készít és Mirának, aki a logónkat gyártott. Köszönjük Nusinak és Hanknek, hogy kameráznak, Flanyónak és Beának, hogy fotóznak a partijainkon és imádjuk Takács Petit, amiért a Space Inhalerz intrójaként emlegetett akusztikus gyönyört nekünk adományozta. Vivi és Blanka a két menedzserünk, Gabi a felszopólányunk… és még egy csomó ember, aki meg fog sértődni, amint rájött, hogy most nem említettük meg. De szeretnénk támogatónknak megnyerni az Applet, a Numarkot, a Malévet és az OTP-t. :)

9. Saját zenéket akartok-e vagy fogtok-e csinálni? Vagy ez még korai kérdés és maradtok egyelőre a Dj-zésnél?

Boci: Amondó vagyok, hogy egyelőre arra kell koncentrálnunk, hogy sikeressé tegyük a következő évadunkat. De tervbe van véve.

deadhead: Igen, mindenképp, előbb-utóbb.

chromeshelter: Amint lesz egy kis időm (talán ősszel - télen) elkezdem belevetni magamat a dologba... :)

SerJoe: Egy ideje elhanyagoltam de tavaly több számot és remixet is készítettem ezenkívül több béta állapotban van de ahogy időm engedi befejezem őket. Közeljövőben várhatóan felcsendül majd a bulikon saját szerzemény is.


10. Kit mondanátok példaképnek a nagyok közül? Akár magyarok közül?

Boci: Ellen Allien.

deadhead: Modeselektor.

chromeshelter: Burial és Distance, mert velük kezdődött nekem minden, az újabbak közül pedig a Nero duója - legendásan jó remixeket csinálnak, és a saját zenéik is hibátlanok. Itthonról a producerek közül egyértelműen Sollabong, DJ-k közül c0p :)

SerJoe: Daft Punk egyértelműen. Miattuk szerettem meg az elektronikus zenét. Rajtuk kívül még a Bloody Beetroots-ot mondanám.


11. Hova mentek legszívesebben szórakozni? Hiszen a környéken szinte csak ti csináltok ilyen bulikat…

Boci: Feljárogatok Pestre néha.

deadhead: A Boci házibulijaiba. … meg persze Pesten egy-egy partira felnézek időnként.

chromeshelter: Ez most nagyon kocka lesz, de én leginkább otthon a saját kis fejhallgatómon szeretek zenét hallgatni. Persze, ha lenne valami figyelemre érdemes a környéken elnéznék rá...

SerJoe: Én Berettyóújfalura szoktam járni tanyanapokra de csak akkor ha Dévényi Tibi bácsi játszik.





Facebook Link
spaceinhalerz.com
From Berlin To Bristol Évadzáró

2 megjegyzés:

bandi írta...

A Famous People Smoking Cigarettes nevében ex-pécsiként kérvényezném, hogy gyertek többet Pestre!

boci írta...

szerintem valahogy megoldjuk bandi