2010. április 2., péntek

Kollektiva Klub Szezonzáró - Double Dutch Special

Április 24-én a Merlinben nemcsak egy újabb szuperül sikerült szezont zár a Kollektiva, de egyben egy korszakot is: ezzel a bulival búcsút intenek az headbangelős elektrónak. És hogy a búcsúmenet maximál-hevimetál legyen, elhívták Hollandiából a legállatabb elektrógereket, hogy zúzzák szét a házat.


A Mightyfools esetében a házszétzúzást szó szerint kell érteni: egy amerikai klubban 15 ezer dolláros kárt csináltak a partizók a duó szettje alatt. Ez is jelzi, hogy a két amszterdami srác zenéje milyen őrületet képes kiváltani, s ha ehhez még hozzávesszük, hogy ők maguk a közönségbe beugrós, pult tetején táncolós dj-k táborába tartoznak, akkor az, hogy a Kollektiva Klub szezonzáróján kő kövön nem marad, enyhe kifejezés. Andy és Jelle a stúdióban ugyanilyen életveszélyes, és ez a féktelenség maximálisan átjön a produktumaikon, amikkel nemcsak, hogy feltették a hazájukat a bassline-electro-fidget térképre, de egyben ennek a hangzásnak az elsőszámú holland képviselőivé avanzsáltak. Mindössze két év alatt fél tucatnál több EP-t jelentettek meg, olyan a színtéren meghatározónak számító kiadóknál, mint a Potty Mouth, a Crux, a BMKLTSCH és a Venga Digital, remixelték a Crookers-t és a Fall Out Boy-t (!), felléptek az összes nagy holland elektronikus tánczenei fesztiválon, körbeutazták Európát, Ausztráliát és az USA-t (fellépésüket Steve Aoki legendás kedd esti partiján Hollywoodban azóta is emlegetik az ottani klubkölykök), s élvezik a top dj-k - Kissy Sell Out, Laidback Luke, Diplo, Tommie Sunshine, stb. - támogatását.


Ugyan a Dem Slackers név mögött megbújó dj-producer még nem érte el a Mightyfools szintjét, de hát Kevin még csak 18 éves, és ha ilyen sebességgel serénykedik, amilyenre most kapcsolt, akkor nem kell sok idő, hogy elérje a csúcsot. Az ő karrierje szintén 2008-ban kezdődött, és akkor még volt egy társa is, ám a duó felállásból mára csupán az előadói név többes száma maradt. Az utrechti siheder első EP-jét a Wearhouse adta ki, aminél erősebb kezdést nem nagyon lehet produkálni ezen a vonalon. Kevin ugyanitt jegyez egy remixet is, méghozzá Foamo Rockerman-éből, de rittyentett egy jackin' fidget verziót Bart B More labelének egy kiadványára is, továbbá olyan klubslágerekből, mint Mightyfools - Amsterdam, Mom & Dad - Judas és a Soda 'N Suds - Fuck House. Sőt, a Dem Slackersnek magyar vonatkozása is van, ugyanis a budapesti Headshotboyznak is készített egy átiratot. A nagy áttörést pedig minden bizonnyal meghozza számára a megjelenésre váró Lil Wayne remixe.

Az utolsó tavaszi Kollektiva Klubon a hiperaktív hollandokkal a házigazdák veszik fel a versenyt tombol(tat)ásban a Skylab-esek LED-vizuál csapatásával megdobva, míg az előtérben négy brigád (NVC, Monkey6, LavaLava, Ghetto Bazaar) delegáltjai lazítják a hallójáratokat és a táncizmokat.

Videó az előző Kollektiva Klub-ról:


Web:

http://www.myspace.com/mightyfools
http://www.myspace.com/demslackers
http://www.mightyfools.com
http://www.demslackers.com
http://www.kollektiva.hu

Kollektiva webkettő:

http://www.myspace.com/kollektiva
http://www.facebook.com/kollektiva
http://www.twitter.com/kollektiva
http://www.youtube.com/kollektiva

Kollektiva Klub Szezonzáró - Double Dutch Special
2010. április 24., szombat
Merlin (1052 Budapest, Gerlóczy u. 4.)
21h-05h

Nagyterem:

MIGHTYFOOLS (Crux / Venga / Potty Mouth - NL)
DEM SLACKERS (Wearhouse - NL)
Tmx / Fullstereo / Popbitch (Kollektiva)

Vizuál: a Skylab VJs From Space feLEDhetetlen szemkápráztatása

Előtér:

Ioda (NVC)
Svindler (Monkey6)
Tolo (LavaLava)
blnd! Vs Fonetik (Ghetto Bazaar)

Belépő: elővételben 1000 Ft, helyben 2000 Ft
Az első 150 lánynak 22h-ig ingyenes!

Italakció:
22h-ig koktélokból egyet fizetsz, kettőt vihetsz
Éjfélig korsó csapolt sör fél áron

Party info:
+36 1 317 93 38/107
info@merlinbudapest.org

Nincsenek megjegyzések: