2011. március 11., péntek

DEADMAU5, DIGITALISM LIVE, PAUL KALKBRENNER, STEVE AOKI


DEADMAU5, DIGITALISM LIVE, PAUL KALKBRENNER, STEVE AOKI

Az Exit Fesztivál egyik leghíresebb színpada az elektronikuszenei színtér, a Dance Arena. Olyan előadók igazolhatják ezt a kijelentést, mint David Guetta, Tengalia, Coxy, Eric Prydz, Angello & Ingrosso vagy Sasha. 2011-ben a Dance Arena olyan új DJ-ket is fogad majd, akik korábban nem játszottak még az Exiten.
Közéjük tartozik a Grammy-díjra nevezett tánczenei jelenség, deadmau5, aki július 7-én, csütörtökön első alkalommal lép fel az Exiten. A 30 éves kanadai előadó jelenleg kétségtelenül a klubok világának egyik legizgalmasabb alakja. Első nagy slágere, a ‘Faxing Berlin’ 2007-ben a brit elektronikuszenei színtér figyelmének középpontjába került, akárcsak az olyan későbbi slágerek, mint a ‘Not Exactly’, ‘Sex Lies And Audiotape’ és a ‘The Reward Is Cheese’. A deadmau5 művésznév egyébként Joel Zimmerman kiváló műszaki érzékkel megáldott csodagyereket takarja, aki élő fellépésein a legújabb technológiákat használja és a védjegyévé vált egérfej-maszkot viseli.
A Digitalism nevű német duó tagjai számára is ez lesz az első fellépés az erőd falai között, július 10-én. Jens ‘Jence’ Moelle és Ismail ‘Isi’ Tüfekçi olyan elektronikus zenét készít, amely mindenkit megmozgat. Az utóbbi két év során különösen az indie-zenék remixelésével értek el sikereket: olyan előadók dalaival, mint a Klaxons, a Test Icicles, Cut Copy és a The Futureheads. A Digitalism képes arra, hogy olyan távolságokat íveljen át a zenében, mint amekkora a Daft Punk és a Chemical Brothers között feszül. 
Paul Kalkbrenner - DJ, zenész és producer, a német elektronikus zene egyik éllovasa. Filmezéssel is foglalkozik, a kultuszfilmmé vált Berlin Calling-ban ő játszotta a főszerepet, és ő szerezte a film zenéjét is. A filmzene, különösen a ‘Sky and Sand’ című sláger minden eladási rekordot megdöntött, és a film 2009-es DVD-kiadása világszerte ismertté tette Pault. 
 
Végül, de nem utolsó sorban eljön Újvidékre az idén nyáron a Dim Mak Records alapítója, Los Angeles első számú buliapostola, Steve Aoki, aki szintén vasárnap lép fel az erőd falai között. A DJ, művész és producer olyan előadók karrierjét egyengette idáig, mint a Bloc Party, Klaxons, MTRKRFT, Mystery Jets, The Gossip, The Bloody Beetroots. Közben olyan előadóknak készített mixeket, mint Michael Jackson, The Killers, Lenny Kravitz, Tiga, Drake, Chris Cornell.

Az Exit nagyszínpadán éjjel kettő után is lesznek óriási durranások, például a jelenlegi legmenőbb dubstep formáció, Magnetic Man. A Skream, Benga és Artwork által alkotott formáció szereti feszegetni a határokat. 'I Need Air' című daluk, amelyben Angela Hunte vendégszerepelt, világszerte a slágerlisták élére került. Debütáló albumuk még a legelvetemültebb dubstep puristákat is levette a lábukról. 
Az Exit elektronikuszenei színpada, a The Dance Arena is számos olyan előadót vonultat fel az idén, akik korábban még nem játszottak itt. DJ Sneak első alkalommal lép itt fel, diszkós house mixeivel. A „diszkó filter innovátort” stílusa és dalai miatt a világ 100 legjobb DJ-je között tartják számon. 
Ott lesz az idén az Arénában a kreatív vizionárius, az elektronikuszene ikonja, Detroit zenei nagykövete, Carl Craig, aki már 20 éve pörgeti a lemezeket.
A Dance Aréna színpadon az idén fellép Marco Carola, az olasz technozene nemzetközi nagykövete, valamint Loco Dice felfedezettje, tINI is, aki tavaly nyáron sikert sikerre halmozott Ibizán.
EXIT 2011 (További fellépők hamarosan):

Arcade Fire
Pulp
Portishead
Grinderman
Underworld
Deadmau5
Fedde Le Grand
Magnetic Man
Beirut
Tiga
James Zabiela
Digitalism live
DJ Sneak
Paul Kalkbrenner
Joris Voorn
Steve Aoki
Carl Craig
Marco Carola
Hadouken!
Joachim Garraud
Gramophonedzie
tINI
Partibrejkers
The Good Guys
...

Jegyvásárlás
Az Exit fesztiválra jegyek vásárolhatók Szegeden az Atlantic Travel irodájában, 6720 Szeged, Kárász utca 13. Tel.: 06-62/624-501, 06-62/425-684, info@atlantictravel.hu. Illetve Budapesten Gera Antalnál, jason@onemusic.hu, telefon: 06-70/9431161. Hetijegy 22.200 forint. A kemping hetijegy ára 7.500 forint. Busztranszfer és szálloda is foglalható.
Az Exit Fesztiválról

A 2011-es Exit Fesztivált július 7-10. között rendezik meg a szokásos helyen, a gyönyörű és varázslatos péterváradi erődben Újvidéken, Szerbiában. Tavaly több mint 165.000 látogató jött el a világ minden részéből a fesztiválra. Az idén 20 színpadon 400 előadás lesz látható az Exit Fesztiválon. A zenei kínálat a rocktól és a dance-től vezet az indie, latin, reggae, elektronika és a chill out-on át a helyi előadókig. Az Exit továbbra is leglazább, legkalandosabb és legjobb ár/érték arányt kínáló fesztivál Európában. Az idén ezt a bulit te sem hagyhatod ki!

Egyéb információ:
Szántó Zoltán: +3620/9430-390
Gera Antal: +3670/943-1161

Nincsenek megjegyzések: