2011. február 10., csütörtök

VOLT Fesztivál 2011



Programstruktúrájában és felépítésében is jelentősen megújul az idén immár “nagykorú”, 19. VOLT Fesztivál. Már most több világsztárt üdvözölhetünk az idei VOLT fellépői között: többek között a Thirty Seconds to Mars, Moby, a Pendulum, Paul Kalkbrenner és a hosszú évek után újra koncertező House of Pain is ott lesz velünk június 29–július 2. között Sopronban.

Nyolc világsztár neve derült ki a napokban a VOLT Fesztivál idei programjából; és ez még csak a kezdete az idén is hihetetlenül tartalmas kínálat bemutatásának! A még korántsem végleges programban már biztos, hogy találkozhattok a toplistákon rendre dobogós számokkal befutó Thirty Seconds to Mars-sal. Köztudott, hogy a 2000-es évek egyik legmenőbb rockbandáját egy igazi hollywoodi szupersztár vezeti; a VOLT Fesztivál Nagyszínpadán is főszerepeben: Jared Leto! Biztosra vehetjük, hogy egy grandiózus, minden igényt kielégítő show-val lepi meg közönséget Sopronban Moby és a Pendulum is, akik nemcsak az elektronikában klasszikusnak számító szerzeményeiket, hanem legfrissebb számaikat is bevetik majd a VOLTosok megmozgatására. Az utóbbi idők egyik legsikeresebb német elektronikus zenésze, a Berlin Calling főszereplőjeként világhírűvé vált Paul Kalkbrenner is ott lesz a 19. VOLT-on. Kalkbrenner VOLT Fesztivál előtti berlini koncertjére már most elfogytak a belépők: a berlini techno szupersztár teltház előtt lép fel júniusban Berlinben, ami csaknem húszezres tömeget jelent...

Sokak örömére hosszú évek után újra színpadra lép a “Jump Around” című hip-hop klasszikust jegyző banda, a legendás House of Pain, a tucatnyi más érdem mellett a South Park főcímzenéjét is szerzeményei között jegyző Primus, a világ legmenőbb klubjainak aktuális kedvencei közül pedig a  Crookers és Joris Voorn.
A 19. VOLT Fesztivál, Magyarország legismertebb és legnépszerűbb vidéki fesztiválja sok szempontból különbözik majd a megszokottól. “A legfontosabb változás természetesen a programra vonatkozik: 2011-től a VOLT deklaráltan a legfrissebb zenéket, aktuális előadókat és DJ-ket, valamint számos műfaj klasszikusait vegyesen kívánja felvonultatni, mégpedig tömegesen.” – mondta Lobenwein Norbert. Ennek érdekében a tárgyalások továbbra is zajlanak, a közeljövőben további nemzetközi világsztárokra számíthatunk a magyar kedvencek mellett. “A fesztivál felépítése is jelentősen változik. A Nagyszínpad mellett felépítünk egy másik, nagy kapacitású színpadot is, így a nagy számban várható hazai- és világsztárok koncertjeit méltó körülmények között élvezheti majd a közönség.” – tette hozzá Fülöp Zoltán. Ígérjük, hogy még az eddiginél is nagyobb hangsúlyt  helyezünk idén a VOLT atmoszférájára, dekorációjára, dizájnjára is.

Napijegyek és bérletek 2010-es áron már országszerte kaphatók, az idei évtől VIP-jegyeket is vásárolhattok. Kiemelt jegyiroda: VOLT BOLT (Bp. VII. Klauzál tér 14.), valamint a www.fesztiváljegy.hu, ahol a megrendelt jegyeket 24 órán belül országszerte házhoz szállítják.

Nincsenek megjegyzések: