2011. február 22., kedd

Heineken Balaton Sound 2011



Mára biztossá vált, hogy a Heineken Nagyszínpad vendége lesz többek között a Portishead, a Thievery Corporation, az Underworld és Tiësto, míg az arénában és a vízparti teraszokon fellép Ricardo Villalobos, Luciano, Armin van Buuren, Axwell, Gui Boratto és John Digweed is.
 Az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Heineken Balaton Sound kétségkívül iskolát teremtett. Idehaza és külföldön pillanatok alatt népszerű lett azok körében is, akik korábban idegenkedtek a fesztiválozás műfajától, ma pedig már a Heineken Balaton Sound a régió legjelentősebb turisztikai eseménye. Nem csoda, hiszen az álomszép környezetben felépülő fesztiválon az elmúlt időszakban a legjelentősebb zenekarok és DJ-k léptek színpadra. Nem lesz ez másképp idén sem.

Az első körben bejelentett nevek között több műfaj stílusteremtő etalonjával találkozhatunk. Először lép fel Magyarországon a bristoli trip hop legragyogóbb ékköve, a Portishead, akik idén a világ legfontosabb fesztiváljainak főszereplői. Washingtonból érkezik a Thievery Corporation, akik hat évvel ezelőtt emlékezetes koncertet adtak a VOLT Fesztiválon, és visszatér a nemrég új albummal jelentkező, legendás brit elektronikus zenei formáció, az Underworld, valamint a Nagyszínpadon lép fel a trance műfaj holland szupersztárja, Tiësto, akit a legfontosabb nemzetközi elektronikus zenei magazin, a Mixmag nemrég minden idők legjelentősebb DJ-jének választott.

 A Heineken Balaton Sound indulása óta türelmetlenül várja a közönség azt a pillanatot, amikor a vízparti teraszon feltűnik a minimal techno első számú mestere, Ricardo Villalobos. A dél-amerikai gyökerekkel rendelkező sztár mellett a másik nagy kedvenc, Luciano is a HBS vendége lesz! Ugyancsak a teraszon találkozhatunk minden idők legjelentősebb ambient-house művészeivel, a The Orb csapatával és a háromtagú dubstep alakulattal, a Magnetic Man-nel, akik tavaly nyáron a legjelentősebb fesztiválokon robbantottak.

A korábbinál is monumentálisabb partyarénába igazi nagyágyúk érkeznek. Armin van Buuren, Axwell és Gui Boratto mellett idén nyáron a maratoni house-partyk nagymestere, John Digweed is pakolja a lemezeket.

A szervezők azt ígérik, heteken belül további híres zenekar és világsztár DJ nevével bővül a Heineken Balaton Sound idén is világszínvonalú programja. A fesztiválra az idei évtől már VIP-jegyek is kaphatók.
Kiemelt jegyiroda: VOLT BOLT (Bp. VII. Klauzál tér 14.), www.fesztivaljegy.hu.

Nincsenek megjegyzések: