2011. január 7., péntek

Rise FM: bye-bye Budapest!

Tegnap lekapcsolták az elektronikus zenekedvelők által népszerű Rise FM rádiócsatorna budapesti 88.1-es frekvenciáját. Hatalmas a felháborodás, üzleti érdekcsoportok a háttérben.


Sokkolta a hír a rádió hallgatóit, hogy villámsebességgel kapcsolták le a Rise FM-et Budapesten. A nem várt esemény hatalmas felháborodást keltett, hiszen nem volt semmilyen előjele a történésnek.

A Rise FM a tavalyi év folyamán is csupán jogi csatározások árán tudta megtartani budapesti 88.1-es frekvenciáját, amikor is egy másik rádióállomással folytattak harcokat. Az adás-vételi hercehurcának akkor jogerős bírósági ítélet vetett végett, s a rádió vezetői bíztak abban, hogy hosszútávra lezárták a budapesti frekvenciaháborút. Tévedtek.

Természetesen az állomás nem szűnik meg, hiszen a Balatonon és Győrött, illetve az interneten továbbra hallgatható a rádió.

Hivatalos sajtóközlemény:
„A RiseFM rádió nem kíván egyoldalú kommunikációba és több oldalas okfejtésekbe bocsátkozni. Sajnálatos módon, ami történt, az baloldali érdekcsoportok nyomására alakult így. Ezek alátámasztott tények. A RiseFM rádió csapata 2009-ben sem volt alárendelhető, és most sem az ...
RiseFM Vezetősége„

Forrás:soundhead.hu

Nincsenek megjegyzések: