2010. november 8., hétfő

Beck'sperience presents City Sounds: Amsterdam


 Beck'sperience City Sounds party-sorozat november 13-án este Amszterdamot hozza el Budapestre, a Merlinbe, az egyik legizgalmasabb fiatal holland house-producer Oliver Twizt közvetítésével.
Hollandia és a house hosszú ideje nyerő párosításnak számít a partivilágban, ám az utóbbi pár évben a Dutch house önálló zsánerré nőtte ki magát. Ez a fogalom persze meglehetősen tág, van döngölős, pár hangra épülő minimalista ága éppúgy, mint vokális-dallamos válfaja - a műfaj sikerének titka, hogy eltalálta a kommersz és az underground közötti tökéletes csapásirányt. Így aztán ma nincs olyan klub, ahol ne szólnának zenék e folyamatosan gyarapodó brancs tagjaitól (Afrojack, Bart B More, Chuckie, Laidback Luke, Sidney Samson, stb.)

E család egyik legnagyobb és legeredetibb fiatal producer-tehetsége az Utrechtben nevelkedett, Amszterdamban élő Oliver Twizt. A csupavigyor fekete srác 2006-ban tűnt fel a Skitzofrenix duóban, 2008 óta pedig önállóan ontja saját zenéit; rögtön az első megjelenését (Do The Monkey) olyanok játszották rongyosra, mint Roger Sanchez, Sander van Doorn és Carl Cox. Következő nagy dobása 2009-re esik, amikor is a Bart B More-ral közös Finally meg sem állt az összesített Beatport toplista 2. helyéig. De az eddigi legnagyobb slágere csak ezután következett: a Laidback Luke labelén megjelent Gangsterdam c. trekkel egy igazi crossover klubhimnuszt tudhat magáénak, amit az underground dj-ktől David Guettáig mindenki pörgetett. Hogy Oliver Twizt mennyire "forró áru", bizonyítja, hogy az összes fontos holland house kiadó mellett nemrég Diplo hipermenő Mad Decentje is lecsapott rá. Nem véletlenül, hiszen Oliver Twizt zenéjében a különféle house-hangzások (a tech-es, az electro-s és a tribalos) mellett hangsúlyt kapnak az urban irányzatok csakúgy, mint a volt holland gyarmatok országaiban honos afro és karibi ritmusok. S hogy nem egy szűk látókörű producerről van szó, kiválóan mutatja, hogy legutóbb a dubstep-sztár Rusko-nak és a ghetto-rave formáció Count & Sindennek remixelt. Első budapesti fellépésén ennek megfelelően abszolút friss, változatos, trendmutató és nagyon holland dj-szett várható.

Beck'sperience presents City Sounds: Amsterdam
2010. november 13., szombat
Merlin (Budapest V., Gerlóczy u. 4.)
22h-05h

OLIVER TWIZT (Spinnin / Sneakerz / Mad Decent - NL)
Németh Gergely és Prieger Zsolt (Anima Sound System)
Tmx vs Fullstereo (Kollektiva)
Slap In The Bass (No Brainer)
Vizuál: LED-visual twisting by Skylab

Belépő: 1200 Ft, lányoknak 23h-ig ingyenes!
Éjféltől az első 240 belépőhöz ingyen Beck's jár!

Party infó:
+36 1 317 93 38/107
info@merlinbudapest.org

Web:
www.oliver-twizt.com
www.soundcloud.com/olivertwizt

FACEBOOK ESEMÉNYOLDAL:
 

Nincsenek megjegyzések: