2010. október 11., hétfő

Slap in the Bass in dááá hááááááuuuz....

És eljött az október... és mint ahogy megszokhattátok újabb magyar sztárokat kértünk interjúra, méghozzá a méltán híres Slap in the Bass-t. Ebből az alkalomból kaptunk tőlük egy trekket is, melyet töltsetek 1000el, és figyeljetek oda az egyik legtehetségesebb magyar párosra a jövőben is! A srácoknak pedig hatalmas köszi az interjúért!


Hogyan csapódtatok bele a zene világába?
Mindig is foglalkoztatott minket a zene, és idővel egyre nagyobbá vált a zenekészítés iránti érdeklődésünk. Úgyhogy beszereztünk magunknak zeneszerkesztő programokat és addig nyüstöltük őket, amíg valami jó ki nem kerekedett belőle. Együtt kb. 2-3 éve írunk saját számokat.

Milyen stílust tartatok magatokénak, miben szerettek a legjobban játszani?
Eleinte nagy French electro kedvelők voltunk, aztán ahogy múlt az idő, jött a Fidget house, Bassline, Dubstep. Bár az utóbbiba csak néha-néha kóstolgattunk bele, ha épp olyan kedvünk támadt. Jelenleg némi változáson megyünk át a stílusunkat tekintve, mostanában inkább a Dutch house, UK funky, Tech-house érdekel minket, némi afrikai beütéssel. Most ilyen zenéket is készítünk, illetve fellépéseinken ilyen stílusú zenéket játszunk. Persze azért játszunk még Bassline trekkeket is!

Mikor volt az első bulitok? És hogyan emlékeztek rá vissza?
Az első bulink azt hiszem 2 éve volt. Nagyon örültünk neki, hiszen máris Budapesten játszhattunk egy Kollektiva bulin, ami nekünk elég nagy szám volt. Az volt a hivatalos bemutatkozó bulink. Nagyon jó parti volt, hihetetlen jó hangulattal.  Nagy élmény volt elsőre egy teltházas buliban játszani, ahol az emberek megőrülnek arra a zenére, amit játszol.

Legviccesebb sztori, amit megosztanátok?
A legviccesebb sztori talán az volt, amikor itt volt Magyarországon Don Rimini. Mi voltunk az egyik warm-up. Miután elkezdett játszani Don Rimini, mi annyira élveztük, hogy egymás nyakába ugrottunk és azzal a lendülettel leestünk a színpadról. Aznap még a kellő piamennyiségnek köszönhetően ez nem volt olyan fájdalmas, de másnap éreztük rendesen!:)

Kit tekintetek példaképnek a "nagyok" közül?
Példakép, hmmm. Példaképeink konkrétan nincsenek, inkább kedvenceink vannak.
Jelenleg nagy kedvencünk Douster. Ő az a producer, aki bármihez hozzányúl és ’arany’ lesz belőle, eszméletlen zenei forma. Mellette még nagy kedvenc Foamo, Malente, Drop The Lime, Sharkslayer, a Zombies For Money (ők remixet is készítettek nekünk, ami nemsokára meg is jelenik) és még sorolhatnánk.

Rengeteg új számotok és remixetek volt idén, honnan kaptok ennyi ihletet? Vagy mit isztok? :)
Bacardi-Cola + sör + Long Island Iced Tea, ez a tökéletes receptje a jó zenének. Na jó, nem, de ha ezeket nyomod, tuti jó estéd lesz! ;) Bár, ha belegondolunk, lehet, hogy összefügg a zenék készítésével, mert az ihlet általában bulik után kap el minket. A nagy bulik után csináljuk meg a jobb zenéket.

Külföldi fellépés várható a rengeteg külföldi megjelenés nyomán?
Novemberben megyünk Hollandiába (Amszterdam) fellépni!:)

Szerintetek más a Slap In The Bass, mint mondjuk anno a Dirty Monkeez? Zeneileg vagy akárhogyan?
Teljesen más. A Slap In The Bass mondjuk azt, hogy igényesebb. De stílusilag is eltér. A Dirty Monkeezt inkább próbálkozásnak tekintjük… jó volt ahhoz, hogy megtanuljuk a zenekészítés fortélyait. És azért arra büszkék vagyunk, hogy ezen a néven összehozzunk egy óriási slágert, a Daniel Merriweather - Change remixet, amit a mai napig követel a közönség. Visszatérve a tanuláshoz, egyfolytában fejlődünk, tehát most is. Mindig van mit tanulni. Van olyan stádium egyáltalán, hogy azt lehetne mondani, már nincs hová fejlődni…?

Mivel lassan vége az évnek, nektek mi fog megmaradni 2010-ből?
Talán az, hogy az előző évhez képest idén sikerült elpasszolni 3 és fél  kislemezt elég jó kiadókhoz: A Crusherz EP-t a brit Wearhouse Music-hoz (Lee Mortimer kiadója), a Pervert Piano EP-t a holland Basserk Records-hoz, a Padrino / Xhosa EP-t a német No Brainer Records-hoz (Malente idén ősszel indult kiadója), és két trekkünk rajta van a Young Hunz EP-n, a Headshotboyz és Stereo Killaz számaival együtt, ezt a finn Top Billin hozta ki (Sharkslayerék kiadója, talán jelenleg az egyik legjobban fejlődő label a sok közül).

Mire számítsunk 2011-re? Úgyanilyen lendületre?
Ezt a lendületet mindenképp szeretnénk megtartani, sőt, ha lehet, akkor tovább fokozni 2011-ben. A terveinkről most még nem szeretnénk ellőni semmit, kövessetek minket twitteren, facebookon, myspacen, és így állandóan frissülő információkhoz juthattok!;)



Csekk: 

Nincsenek megjegyzések: