2010. április 23., péntek

Boldog Növények az internetes zeneatlaszban

Elkészült a világ első internetes zeneatlasza, amely nem más, mint egy közel kétszáz előadó közreműködésével készült, jótékonysági célú online dalválogatás. A Peace elnevezésű globális projektben Magyarországot egyedüliként We Plants Are Happy Plants képviseli.


Az interneten április 12. óta elérhető a Peace című online „válogatásalbum”, a spanyol Buffel Libre csapat legújabb, és eddigi legambiciózusabb vállalkozása. A katalán zeneőrültek már több nemzetközi összefogáson alapuló nagyszabású projektet tudhatnak magukénak (lásd a weboldalukat: http://www.buffetlibredjs.net), így e mostani, a világon egyedülálló ötletük sikeres megvalósítása sem volt kérdéses.

A projektet a Buffet Libre az Amnesty Internationallal karöltve hívta életre, az emberi jogi szervezet munkájának támogatására. A Buffet Libre felhívásának eleget téve több mint 50 ország 182 előadója ajánlott fel ingyen egy-egy exkluzív, eddig máshol nem hallható dalt. A mintegy két éves előkészítés eredményeként megszületett, a világ szinte minden táját felölelő „zeneatlaszt” egyben, 5-25 eurós pénzadomány fejében lehet letölteni a http://www.buffetlibredjs.net/peace.html internetes oldalról. A befolyt teljes összeget az Amnesty International tényfeltáró munkájának illetve kampánytevékenységének finanszírozására fordítják.

A közel kétszáz közreműködő között - Angliától Venezueláig - egyaránt találunk jól ismert előadókat, illetve feltörekvő, aktuális blog-kedvenceket, a legkülönfélébb műfajokban az indie-től a kísérleti elektronikán át a világzenéig. Csak néhány név az illusztris névsorból: Ryuichi Sakamoto, Marc Almond, 4Hero, Patrick Wolf, Vive La Fête, Aïwa, Maghrebika feat Bill Laswell, Vieux Farka Touré, Kid606, Fennesz, Stereo Total, Black Strobe, Jori Hulkkonen, Dusty Kid, I'm From Barcelona, The Veils, The Antlers, A Place To Bury Strangers, Bonde Do Role, Gooseflesh, DJ Mujava.

A Peace zenei térképén hazánkat egyedüliként a We Plants Are Happy Plants néven alkotó Bergmann Péter képviseli. Az összehasonlíthatatlanul egyedi stílusával számos elismerést kivívott ifjú zenész-producer egy korábbi dalának (Rise and Fall) chilloutos verziójával járult hozzá a kezdeményezéshez. Az instrumentális szerzemény meghallgatható Péter MySpace-oldalán: http://www.myspace.com/wplnts

Péter jelenleg a Neo számára készít egy remixet, illetve az első „rendes” albumán dolgozik, amelyen a szintetikus hangok mellett szerepet kap a gitár, illetve énekes dalok is szerepelnek majd rajta. A 22 éves zenész részese a magyarországi MTV brand:new név alatt futó tehetséggondozó programjának. Ennek keretében országos koncertsorozat indul április 30-án, amikor is mind az öt támogatott előadó, így We Plants Are Happy Plants is fellép Budapesten, az U26 színpadán, a The Kolin társaságában.


Egy kis ízelítő a Peace -től, az 1ik számot meghallgathatjátok, míg a másikat le is tudjátok tölteni:


The Toxic Avenger - NU 1553 - Free Download/Ingyenes Letöltés

We Plants Are Happy Plants - Rise And Fall (Peace Breaks Out version) - hamarosan!
Web:

http://www.wpahp.com

http://www.myspace.com/wplnts

Nincsenek megjegyzések: