2010. március 9., kedd

Balaton Sound 2010...


Értesüléseink szerint már kilenc művésszel van aláírt szerződésük a szervezőknek. Érkezik még Paul van Dyk, John Digweed, Paul Oakenfold, a 2ManyDJs, Paul Kalkbrenner és Tricky is. Zamárdi rocks!

Épp a minap hozták nyilvánosságra a bizonyos értelemben konkurenciának számító EXIT első hivatalos fellépőit máris jöhet a válasz a Balaton Sound részéről. Bár a szervezőktől származó információk szerint jövő héten már bejelentik az első neveket úgy tudjuk hogy az alábbi kilenc fellépő már aláírt szerződéssel rendelkezik.

Az egyik legnagyobb sztár lehet a kalapgyűjteményéről híres Jamiroquai aki idén nyáron több európai fesztiválon is fellép, július 24-ére már bejelentették hogy a bécsi Nova Jazz Festival vendége lesz de nekünk már pár héttel előbb lehet hozzá szerencsénk. Minden évben törekednek a Sziget irodánál, hogy legalább egy trance nagyágyú szerepeljen a line-upban (Ferry Corsten és Armin van Buuren is emlékezetes szettekkel ajándékozta meg a Zamárdiba látogatókat a korábbi években) ezúttal a közel két évtizede a csúcson lévő popsztár, a DJ Mag Top 100-as listáján 2005-ben és 2006-ban is élen végzett (legutóbb 5. volt) Paul van Dyk várja a kezek erdejét a partisátorban. A nemrég hazánkban DJ-szettel fellépő Pendulum Zamárdiban élő produkciójával érkezik. Az ausztrál őrült törtbanda éppen az új albumon dolgozik amelyről várhatóan itthon is tartanak majd egy komoly demonstrációt a nagyszínpadon. Szintén ezen a helyszínen számíthatunk egy korszakos együttes fellépésére: a Pet Shop Boys zenei múltját hatalmas vállalkozás két mondatba összefoglalni az viszont tény, hogy az utóbbi lemezeiken – sok más popcsillaghoz hasonlóan – igencsak közelítenek az elektronikához, fesztiválműsoruk mindenképpen várós.

A fesztiválok hangulatát zenei hitvallásként, amolyan ars poeticaként zászlajukra tűző belga DJ duó a 2ManyDJs biztosan azoknak is betalál akik nem érdeklődtek a Soulwax banda DJ-formációja után eddig valamint nem hallották szenzációs műsorukat tavaly novemberben Budapesten. Paul Kalkbrenner szinte hihetetlen magasságokba emelkedett az elmúlt két évben, köszönhetően a Berlin Calling mozifilmnek valamint a hozzá készített filmzene albumnak köszönhetően. Ma már az is ismeri a Gebrunn, Gebrunn vagy a Sky & Sand számait akik leginkább Rihannára rázzák hétvégenként a hátsójukat.

Persze gondolnak a szervezők azokra is akik még a prog-house századeleji hőseire kíváncsiak hiszen érkezik John Digweed akitől bizonyára mindenki követelni fogja a Heaven Scentet amellyel pedig már Hernan Cattaneo is büntetett még 2007-ben, talán nem fog engedni a nyomásnak és valami hasonlóan jó formában lesz, mint tavaly a Városligetben. Számíhatunk még Madonna egyszemélyes előzenekarára Paul Oakenfoldra is aki mellé egy várhatóan populáris produkciót képzeljünk el. A feketébb hangzások kedvelőinek is van jó hírünk ugyanis Adrian Nicholas és Matthews Thaws duója a Tricky is az előzetes fellépők listáján szerepel. Ők leginkább dub alapú rnb és rap betétekkel dúsított zenét szolgáltatnak (tavaly votlak a Szigeten is).

A fenti neveket egyelőre hivatalosan nem erősítették meg de a pletykánál azért hivatalosabb forrásból szereztük be őket. Ha tévednénk azért természetesen vállaljuk a felelősséget, ugyanakkor ha mind igaz akkor szépen alakul a júliusunk első hétvégéje megint. Amint lesz hivatalos bejelentés természetesen közöljük.


És ami már hivatalos:

Az egész Európa szerte őrületesen várt Jamiroquai már biztosan fellép Zamárdi nagyszínpadján, mint ahogy a The Chemical Brothers is. A party-arénába várhatjuk a német trance-atyaúristent, Paul van Dyk-ot, és a 15 éves kislányok épp aktuális mobil csengőhangját prezentáló Paul Kalkbrenner-t is.

Ehhez képest csupán kisebb eltéréseket tartalmaz a szervezők hivatalos közleménye. A korábban megszellőztett nevekhez képest új név mindössze az a Sven Vath, aki a tavalyi fesztivál egyik legjobb DJ-műsorát adta elő, és remélhetőleg idén sem száműzik őt a party-sátorba, ahol sajnos minden nagy név kénytelen-kelletlen elkurvul, és buta techno-szeletelésbe kezd. Kedves szervezők, ne tegyétek ezt velünk.

Eltérés még, hogy olyan komolyabb nevek, mint a Pet Shop Boys, John Digweed, Tricky, a 2ManyDJs és Paul Oakenfold szerződései még nem tisztázottak véglegesen, így ők később kerülnek hivatalos bemutatásra.

A hivatalos közleményt itt találod: Heineken Balaton Sound: az első nevek

Ha több infóra lenne szükséged, látogass el a : DJ Codex oldalra!

Nincsenek megjegyzések: