2010. február 4., csütörtök

Headshotboyz POWA!!!!



Brit kiadónál szürcsöl a Headshotboyz



Az egyik legfelkapottabb brit újvonalas house-kiadó, a Dandy Kid Records jelentette meg a budapesti Headshotboyz ötszámos EP-jét február 1-jén. A srácoknak számos további trackje vár kiadásra külföldi labeleken, továbbá a hazai Chi-nél.

A Crux, a Sick, a Palms Out és a Tokyo Rising után újabb angolszász kiadó katalógusát gyarapította a magyar Headshotboyz: a tech-house-ra és minimalistább fidgetre specializálódott brit Dandy Kid Records (http://www.myspace.com/dandykidrecords) hozta ki tőlük a Slurp EP-t - ami tényleg EP, hiszen öt eredeti szerzemény szerepel rajta.



Headshotboyz - Slurp EP a Beatporton


Headshotboyz - Slurp EP Minimix:

Headshotboyz EP 1 - Mini Mix by Dandy Kid Records

Az anyag kiválóan reprezentálja a fiúk sokoldalúságát, hiszen a „motorikus funkkal hajtott, törzsi beütésű tech-fidget” hangzásukba lazán kevernek hol dubstepes, hol elektrós vagy éppen technós adalékot. A számokat olyan nemzetközileg jegyzett dj-k játsszák, mint Chris James, Malente, Tom EQ, Far Too Loud, Jeff Doubleu, Kyle Watson, illetve itthonról FineCutBodies.

Utóbbi egy remixre is felkérte a srácokat, akik Biscuit Reality nevű mellékprojektjének egy számát dolgozták át, a Chi Recordings számára. Ugyanitt jelenik meg hamarosan az Erik Sumo Band és Varga Zsuzsa egy-egy dalának headshotboyzos újragondolása. Saját zenéikből pedig két másik brit kiadó, a Jengaa illetve a DubNoir kötött le néhányat, melyek megjelenése a következő pár hónapban várható.



A Headshotboyzról



A Headshotboyz két budapesti drum’n’bass-fej hülyéskedéséből igen hamar vált Magyarország fidget-house nagykövetévé 2008-ban. A hülyéskedés, mint alapbeállítás azóta is változatlan, ám a srácok nagyon komolyan veszik a zenélést, ami meglátszik az eredményeiken. Több sikeres megjelenést tudhatnak magukénak olyan labeleken, mint a Dandy Kid, a Crux, a Sick, a Tokyo Rising, de lecsapott rájuk a hazai Chi is. Közben sorra potyogtatják remixeiket külföldi (pl. Nid & Sancy, Noob & Brodinski, Shab Ruffcut) és magyar előadóknak (Varga Zsuzsa, Péterfy Bori, Neo), s csiszolják hangzásukat, ami erőteljesen a tech-house felé húz - persze, sajátos fejlövéses csavarral. A Headshotboyz nemrég nem olyan nagyágyúnak warm-upolt, mint Jesse Rose, aki elismerően szólt a zenéjükről.


Headshotboyz - Promo Mix February 2010


Tracklisting:


01. Zombie Disco Squad - The Duke Sound

02. Mike Jacinto & Mark Mendes - Molly

03. Headshotboyz - Mayonnaise Man

04. Jan Solo - Un Tabaquito Con Ron (Muzzaik Remix)

05. Moby - One Time We Lived (HiJack Remix)

06. Mvsevm - French Jeans (Style Of Eye Remix)

07. Mastiksoul - Macaron

08. Riva Starr - Dance Me feat. Trim (Oliver $ Remix)

09. Daniel Steinberg - Rush Me

10. Sascha Braemer - Go Loco

11. Bill Withers - Who Is He (Henrik Schwarz Edit)

12. Oliver $ - What's In Your Head

13. Kasper Bjorke - Alcatraz (Zombie Disco Squad Remix)

14. Headshotboyz - Something With A Beat


Headshotboyz a weben:

http://www.myspace.com/headshotboyz

http://soundcloud.com/headshotboyz

http://www.twitter.com/headshotboyz

http://www.facebook.com/pages/Headshotboyz/43936792670

http://headshotboyz.blogspot.com


Nincsenek megjegyzések: